Over ons

Vrouwe IJsselstein Swingt

Vrouwe IJsselstein Swingt, afgekort VIJS, wil muziek maken en zo mensen ontroeren, blij maken en energie brengen. We willen verbinding creëren met jezelf en met elkaar. En een glimlach achterlaten bij het publiek en bij onszelf. In IJsselstein en in de wijdere omgeving. De muziek die we laten horen is een spiegel van wie we zelf zijn, hoe we met elkaar zijn: krachtig, vrolijk, kwetsbaar, eerlijk, betrokken en eigenwijs. We vormen een sterke groep die op elkaar kan bouwen, een fijne coherente groep waarin men respectvol en positief met elkaar omgaat.

Ons repertoire bestaat uit diverse stijlen binnen de lichte (wereld)muziek, zoals pop, jazz en kleinkunst. Meerstemmig, à capella te zingen of begeleid door de piano. Het repertoire maakt ons uniek waarbij we streven naar diversiteit en hoge artistieke kwaliteit en complexiteit.

20 – 65 jaar | 6 stemgroepen | Harmonie | Groove | Choreo & staging | Ambitie | Stoer | Gezelligheid

Onder muzikale leiding van

Juliette Dumore

Sinds september 2020 zwaait Juliëtte de spreekwoordelijke scepter als muzikaal en artistiek leider. Met haar vakkennis en een grote dosis humor, daagt ze ons uit om te zingen in klankkleuren en met groove. Natuurlijk is haar doel dat wij de juiste tonen raken en in het goede ritme zitten, maar als vocal coach zet ze in op een veel bredere vocale ontwikkeling. De beleving van een lied door het publiek bereiken we niet alleen door alles technisch goed te doen, maar ook door de intentie expressief over te brengen. Ze leert ons dus veel meer dan alleen maar zingen.

Colijn Buis

Al sinds jaar en dag is Colijn onze vaste pianist. Op repetities waar Juliëtte niet bij is, is hij onze tutor. Op deze repetities besteedt hij graag aandacht aan harmonie- en compositieleer en met zijn ongebreidelde enthousiasme daagt hij ons uit te improviseren. Colijn heeft zijn sporen ruim verdiend in de pop- latin- en jazzscene en is een meester in het improviseren. Geef hem de ruimte en hij gaat helemaal los. En wij luisteren met open mond.

Interesse om lid te worden? Woon een repetitie bij!

Ons repertoire

Ons koor bestaat uit de stemgroepen: sopranen, mezzo’s, hoge alt en lage alt. Deze stemgroepen worden vaak ook nog onderverdeeld in meerdere stemgroepen, waardoor we 4 tot 7 stemmig zingen. Hierna volgt een greep ons uitgebreide, gevarieerde repertoire in een mix van Nederlandse, Engelse en Franse teksten: Avond, Baba Yetu, Brave, Cantar!, Faith (Stevie Wonder ft. Ariana Grande), Fly too High, Franse Medley, Funk Mix, Fusion, Koeien, Leven zonder angst, Rise, Shaffy medley, Shape of my heart, Sorry seems to be the hardest word, Sound of Silence, The way old friends do, To make you feel my love, True colors.

 

Daarnaast hebben wij een uitgebreid kerstrepertoire zoals o.a.: Carol of the Bells, Baby it’s cold outside, Last Christmas, Rudolph was all I wanted – Medley (Last Christmas, Rudolph, All I want for Christma), Merry Christmas (Ed Sheeran/Elton John), Underneath the tree (Kelly Clarkson), That’s Christmas to me, Silent Night.

Vrouwe IJsselstein Swingt | Privacyverklaring