Over ons

Dit zijn wij. Nieuwsgierig naar wat we kunnen? Hieronder vind je een stukje historie. Bij Optredens, Repertoire en Kerstrepertoire zie je meer over wat we doen en wat we zingen. Wij presenteren ons graag!

1977-2022 : 45 jaar jong!

Toen… en nu

Ons koor heeft een historie van meer dan 45 jaar, waar we trots op zijn. In 1977 is het koor opgericht, onder de naam IJsselstein Show Chorus. Sinds 1983 is er vooral onder de bezielende leiding van dirigent en muzikaal leider Floor van Erp veel gebeurd en opgebouwd. Zo zijn we begonnen als barbershopkoor, later zijn we gegroeid naar een repertoire met een mix van lichte muziek, van jazz en swing tot pop. In 2017 hebben we voor het eerst sinds lange tijd weer meegedaan aan een barbershop-conventie, en met succes! Dit betekent niet dat we daarmee weer een overstap hebben gemaakt: juist ons brede repertoire zien wij als onze kracht.

Begin 2020 bleek het tijd om een nieuwe weg in te slaan en in mei zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe dirigent. Wij zijn blij haar te hebben gevonden: met Juliette Dumoré is er vanaf september 2020 een nieuwe fase aangebroken, met een frisse blik, nieuwe inzichten en vernieuwd repertoire gekoppeld aan tijdelijke projecten, zodat we kunnen laten zien waar we naartoe willen. Voor november 2022 staat er een spetterende show gepland, houd onze social media in de gaten voor meer informatie!

Juliette is naast dirigente ook vocal coach. Daarmee staat niet alleen koorzang, maar ook onze brede vocale ontwikkeling centraal. Geïnteresseerden die op projectbasis bij ons aansluiten, kunnen daar hun voordeel mee doen. En wie weet bevalt dit zo goed dat zij aansluiten bij onze enthousiaste groep ambitieuze vrouwen! Voorlopig hebben wij ruimte in alle stemgroepen. We houden ons ambitieniveau hoog, dus een auditie blijft onderdeel van het aannemen van nieuwe leden.

optreden Soroptimisten Club (internationale vrouwendag in het Fulc, september 2021)
Sportfair IJsselstein, september 2020
Kerstshows in theater Pantalone, december 2019
Holland Harmony

In april 2017 hebben we – aangevuld met een projectkoor – meegedaan aan de Holland Harmony Conventie in Veldhoven. Dit heeft ons een mooie derde plaats opgeleverd! Daarom mochten we mee naar Bournemouth voor het internationale vervolg. Daar bereikten we de 11e plaats. Hieronder een opname van het laatste optreden.

In de zondagshow in Veldhoven mochten we twee nummers van ons eigen repertoire ten gehore brengen. Dat klonk zo…