Lid worden

Wil je je zangstem blijven ontwikkelen? Wil je met ons groeien en ontwikkelen in meerstemmige koorzang, zowel a capella als met pianobegeleiding? Wil je met ons groeien en ontwikkelen? Wil je na elke repetitie weer enthousiast en vol energie thuiskomen? Wil je aansluiten bij een groep vrouwen die positief in het leven staat en uitdagingen niet uit de weg gaat? Kom dan een avond meebeleven om te ervaren of het iets voor je is! Wij werken voortdurend aan stemtechniek en groove en doen dat aan de hand van bestaand, maar ook veel nieuw repertoire. Bladmuziek kunnen lezen is niet per se noodzakelijk, maar wel een pré. Voordat je lid wordt, heb je een proeftijd van vier weken waarin de dirigent een stemtest afneemt om te bepalen in welke stemgroep je het beste past. Je studeert twee nummers in en na de proeftijd doe je auditie. Tijdens dit proces word je begeleid door een buddy.

Alles over onze repetities

VIJS repeteert elke woensdagavond van 19.30u tot (ruim) 22.00u in het Fulcotheater in IJsselstein. We beginnen de repetitie met het opwarmen van ons lijf en onze stemmen. Daarbij werken we aan stemtechniek, koorklanken (blending), beweging, creativiteit en lef! Tijdens de repetities werken we toe naar een event, show en/of een optreden en de daarvoor samengestelde setlijst. Ook zijn er diverse solopartijen waarbij iedereen de kans krijgt om zich te ontwikkelen en presenteren.

We zijn een ambitieus koor en proberen onze prestaties steeds naar een hoger niveau te brengen. Alle nummers worden per partij ingezongen op mp3’s door Juliette zodat een ieder thuis haar stempartij eigen kan maken. Tijdens de repetities werken wij aan onze koorkleuren, timing, verhogen van de kwaliteit, groove en harmonie. Aanwezigheid van leden tijdens de repetities is erg belangrijk. We vragen dan ook van onze leden om maximale aanwezigheid. Kun je er een keer niet bij zijn? Vaak worden onze repetities opgenomen zodat je niets hoeft te missen.

Vrouwe IJsselstein Swingt is altijd op zoek naar zangtalent! Heb jij een passie voor zang, muziek en theater? Je bent welkom!

Veel gestelde vragen

Wat kost een lidmaatschap bij VIJS?

€130,- per kwartaal.

Is er een leeftijdsgrens?

Wij hebben geen leeftijdsgrens, iedereen vanaf 18 jaar is welkom!

Moet ik auditie doen om lid te worden bij VIJS?

Ja, er wordt een stemtest afgenomen.

Moet ik noten kunnen lezen?

Het is fijn en handig als je noten kunt lezen, maar niet noodzakelijk.

Vrouwe IJsselstein Swingt | Privacyverklaring