Geschiedenis van VIJS

Vrouwe IJsselstein Swingt  heeft een historie van meer dan 45 jaar, waar we trots op zijn. In 1977 is het koor opgericht, onder de naam IJsselstein Show Chorus. Sinds 1983 is er onder de bezielende leiding van dirigent en muzikaal leider Floor van Erp verder opgebouwd. Zo zijn we begonnen als barbershopkoor, later zijn we gegroeid naar een repertoire met een mix van lichte muziek, van jazz en swing tot pop. In 2017 hebben we voor het eerst sinds lange tijd weer meegedaan aan een barbershop-conventie, en met succes!

In 2020 zijn wij een nieuwe weg ingeslagen met onze dirigent Juliette Dumoré en is er  een nieuwe fase aangebroken, met een frisse blik, nieuwe inzichten en vernieuwd repertoire gekoppeld aan tijdelijke projecten. Deze nieuwe route heeft geresulteerd in een succesvolle doorstart met onze deelname aan BALK in 2022 waar wij 4e werden in de 1e klasse. Eind 2023 hebben wij onze prachtige en succesvolle show ‘Brave Unique & United’ gepresenteerd en dit smaakt naar meer!

Juliette is naast dirigente ook vocal coach. Daarmee staat niet alleen koorzang, maar ook onze brede vocale ontwikkeling centraal. We houden ons ambitieniveau hoog, dus een auditie blijft onderdeel van het aannemen van nieuwe leden.

Foto's van VIJS door de jaren heen

Vrouwe IJsselstein Swingt | Privacyverklaring